Turism

Turism Information och råd om några av de bästa turer, resor, vandringar, och föga kända juveler runt staden är blottas för besökare i staden. I LOVE RIO ger detaljerade och specialiserade tips om hur man bäst njuta av olika landskap - berg, stränder, parker och mer. Från ett perfekt fototillfälle, det bästa sättet att tillbringa en regnig dag i Rio, liksom klasser och utflykter.


Berömda landmärken så mycket som mindre och praktiskt taget okända skatter upptäcks och presenteras. Detaljerad information om hur man kan nå alla delar av Rio, eller var du hittar de bästa guiderna, erbjuds hela portalen.


Rio de Janeiro foton

VÄRLDS FÄDERNEARV OCH ARVET


Världsberömt för sina stränder, karneval, och den ikoniska statyn av Kristus Frälsaren, är Rio de Janeiro en stad rik på historia, kultur, traditioner, och naturen som går långt utöver vad som är allmänt känt. Underbara stränder, monolitiska berg, vattenfall, orörda tätortsnära skogar, öar, och även sjöar kan alla hittas inom Rios stadsgränsen.


Militära fort, vackra kyrkor, museer, historiska byggnader och kulturella centra spridda över bostadsområden djupt skiljer sig från varandra, berättar historien om en stad som är rik på själen som det är i skönhet och ger en fascinerande tillägg till Rio spektakulära natur.


Döpt av UNESCO: s världsarvs arv och kulturarv under 2012, den institution tilldelas titeln till Rio de Janeiro som ett erkännande av det exceptionellt sätt stadens naturliga inställningar samman med det urbana landskapet, och som ett erkännande av dess skiftande och enastående skönhet.

Vidare att lyfta fram flera lokala landmärken som Kristus statyn, Copacabana stranden, botaniska trädgårdar, Tijuca Forest, och de militära befästningar, UNESCO erkände också den pågående konstnärliga inspiration som Rio de Janeiro ges till musiker, landskapsarkitekter och konstnärer genom åren .


De mest kända landmärken i Rio är statyn av Kristus Frälsaren, och Sockertoppen - ikoniska symboler i Rio de Janeiro för nästan ett sekel. Ändå har staden många andra attraktioner som visserligen inte lika känd, kan vara lika oförglömlig.


Värld ikonen för Rio de Janeiro, står 30 meter höga Kristusstaty på Corcovado Mountain, i Tijuca Forest National Park. Besökare kan nå statyn genom panoramahissar och besöka kapellet fastställts vid foten av monumentet.

Across från statyn, precis vid öppnandet av Guanabara Bay, och stigande nästan 400 meter hög, är Sockertoppen en av signaturen visioner av Rio de Janeiro. Denna underbara stenig formation ger alla besökare möjlighet till en magnifik utsikt och erfarenheter. Vandrare kan utforska sina monolitiska höjder och besökare kan resa via linbana ända upp till toppen av berget, för en av de mest otroliga vyerna på kontinenten, bland annat flygbilder utsikt över staden Niterói, Kristus stranden Lösare och Copacabana - en annan stor landmärke i staden.

En av de mest besökta stränderna i världen, är stranden Copacabana hem till ett brett utbud av restauranger, barer, affärer, modebutiker, teatrar, gallerier och utställningar - med den främsta attraktionen här är den klarblå havet och alla verksamheter som möjliggör , såsom vatten- och strandsporter, jogging, cykling, eller bara koppla av på den fina sanden och njuta av utsikten.

I närheten, är Ipanema centrala Rio deluxe universum - älskad av poeter, musiker och miljontals besökare, är hem till en av de allra bästa urbana stränderna i världen och platsen för några av de mest kända och glamorösa affärer, butiker denna stadsdel och gallerier i landet. Det är en underbar plats att njuta av utsikten, såsom Morro Dois Irmãos berg, det turkosa vattnet och den vackra stranden publiken.

Beläget i en av de mest tillgängliga och turistiska områden i Rio, är The Morro Dois Irmãos berget inte ofta besökt men erbjuder en fantastisk utsikt över distrikten Ipanema och Leblon medan mittemot det, Cagarras öarna gör för en stor halv dagstur och erbjuder en unik utsikt över staden. Denna skärgård, ligger bara några kilometer från Ipanema beach är en fantastisk plats att besöka i sökandet efter en närkontakt med naturen och Brasilien biologiska mångfald. Som en Wildlife Refuge, många arter av marina djur, från vattnet eller luften, kan ses här.


Idag, över 1,6 miljoner människor besöker Rio årligen, och medan turismen i Rio de Janeiro har blomstrat i över hundra år, vad lockat besökare till staden utvecklats dramatiskt. Ursprungligen, Sockertoppen var inte tillgänglig via kabel-bil, gjorde Kristus statyn inte existera på Corcovado berget, och stränderna sågs som farligt och används endast för terapeutiska bad. Saker har verkligen förändrats - men fortfarande många underbara platser förblir i stort sett outforskade av dagens besökare.


Folk från hela världen lockas och förtrollas av den unika blandning av stränder, berg, parker, kultur och livsstil, som alla har gett inspiration till många former av konst, litteratur, poesi och musik.

Museer, gallerier och teatrar är omgivna av en ovanligt dramatiskt landskap där naturen möter urbana metropol och slående uppfinningsrikedom av favelas. Uppsättningen av vandrarhem och lägenheter göra besök så bekvämt och roligt, samtidigt som en mängd olika transportalternativ kan besökarna många enkla sätt att upptäcka och uppleva staden.


Från toppen Rio berg man kan ta i magnifik utsikt över det omgivande stadsbilden och fånga dess textur samspel - mellan berg och hav, skog och stad, höga glamour och spretande favelas - på ett sätt som det är svårt att visualisera från marken.


Sockertoppen, Corcovado och Dois Irmãos är bland de mest berömda av dessa backar, medan Pedra de Gávea erbjuder en något mer ansträngande utflykt med lika arrestera utsikt.

Tijuca National Park är en av de största städerna skogarna i världen, som ligger mycket nära hjärtat av Rio. Rik på steniga kullar och små berg, erbjuder spännande vandringar längs branta sprickor och dolda spår, vilket gör pauser för att njuta av ett vattenfall eller att förundras över de exotiska djur, djungel vinstockar, skjuter klippformationer och endemiska vilda djur. Från dess bergiga toppar besökare kan se den stora bredd och vidden av skogen, och ta in befallande panoraman över staden nedanför.

Rio har en exceptionell överflöd av stora gröna vidder, inklusive stadsparker, skogar och parker stat. Längs kusten mellan Botafogo och Centro är en grönskande vidsträckta kallas "Parque do Flamengo" eller Flamengo Park. Stora, exotiska träd kantar vägen där människor kan hittas igång, öva, skridskoåkning, cykling, promenader eller bara koppla av.

För höga träd och exotiska arter, "Jardim Botânico" eller botanisk trädgård, är den idealiska platsen. Skapat i 1808 av den kungliga familjen, främst för odling av terapeutiska och medicinska växter, trädgården och växthus nu värd för en imponerande varierat utbud av växter - orientaliska kryddor, såsom vanilj och kanel, grönsaker från Portugal och Guyana, och växter, träd och kaktusar från hela världen.

Den "Parque Natural Municipal de Marapendi" eller Marapendi Municipal Park, nås via den västra zonen i Rio, ger besökarna en mängd aktiviteter, inklusive vandring, picknick och plaskar i lekplatser. Den "Lagoa de Marapendi" eller Marapendi Lagoon, som ligger i stadsdelen Barra da Tijuca är rikt på natursköna vyer, klart vatten och en mängd fåglar och vilda djur. Besökare kan också njuta av en naturskön båttur längs sjön.

Den mest kända lagunen i staden är "Lagoa Rodrigo de Freitas," även känd som "hjärtat av Rio de Janeiro." Denna lugna sjön är ett bra ställe att njuta av utsikten över staden, samt att utöva och träna alla typer av sporter vatten- och mark. Från rodd, att cykling, vandring, jogging eller yoga och sola, vägen som omger lagunen erbjuder många möjligheter att koppla av och träna, njuta av vanligtvis fräscha och ljusa dagar i Rio.


Som en värdefull påminnelse om rika historia, kultur och utveckling i Rio de Janeiro, ett antal militära befästningar berika stränder och skyline av staden, liksom dussintals kyrkor och monument utspridda dussintals stadsdelar.


Den ikoniska och unik Cathedral de São Sebastião do Rio de Janeiro är en mycket modern och hisnande byggnad hem till tron av Carioca folket och de tusentals besökare som finns i dess magical design, hemliga frukterna av konst och solljus. Känd för sin koniska form och målade glaskonst i sina fönster som går från golv till tak bildar ett kors, är denna pärla i arkitekturen ligger i det finansiella centrum av staden, där det öppnade sina dörrar för världen i 70 talet. Med ståplatser för 20.000 personer, kan det vara lätt myntade som en av de största tempel i Sydamerika.

Inte långt, mellan stränderna i Copacabana och Arpoador står Copacabana Fort, modigt som vetter mot Atlanten. Byggdes 1914, bevakade den väpnade bunker Rios stränder tills deaktiveras för kust- försvar i 1987, men besökarna kan fortfarande beundra styrkan i dess väggar och Krupp kanoner som försvarade det. Numera används som Museum of armén historia och det ger besökarna vackra observationer av stränderna och hela bukten, som dess plats var strategiskt plockade för att övervaka området med 360 ° vision.

Den vackra och historiskt betydelsefulla "Parque Lage" i utkanten av stadsdelen Jardim Botânico är en viktig historisk milstolpe från tiden för brasilianska kolonisering, och hem till en vacker trädgård. Palatset på synen uppvisar den sofistikerade skönhet början 19th century arkitektur, sida vid sida med samtida konst från "Escola de Artes Visuais", School of Visual Arts.


Rio de Janeiro har prisats under de senaste decennierna för dess bidrag till den konstnärliga världen. Detta beror delvis på att de offentliga investeringarna i gallerier och utställningar runt om i staden. Den "Museu de Arte do Rio", eller Rio konstmuseum invigdes 2013, och är värd härliga utställningar och evenemang under hela året. Den "Museu de Arte Moderna" eller Museum of Modern Art, liksom "Centro Cultural Banco do Brasil" eller Bank of Brasilien Cultural Center, schema också internationellt erkända utställningar under hela året.


En annan aspekt av Rio kulturella repertoar är dess teater, och den utbredda uppskattning av scenkonst. Den "Teatro Municipal" eller Stadsteater ", är en av de mest slående byggnaderna i staden. Byggt i barockstil 1909, uppvisar det främst klassiska konserter, operor och baletter, samt några musikteater.


Rio nattliv är helt unik och acceptera - välkomna i sina faldiga människor i alla smaker, bakgrunder och inriktningar. Den är fylld med passion för livet, lycka, levande musik, ett spektrum av färger och glitter.


Känd för de vita bågar som markerar ingången till Rio bohemiska distrikt, och hem till ljust kaklade steg som stiga till stadsdelen Santa Teresa, är Lapa som ingen annan plats i världen. Färgrika stånd som säljer drinkar, öl och gatan mat peppar gångbanor, medan vägarna kantas av barer utskjutande vibrerande, traditionell musik, till exempel Samba, Forró och Funk.

Snygg och sofistikerade anläggningar kan hittas i distrikten Copacabana, Ipanema och Leblon, medan barer och torg peppar varje kvarter, vimlar med glad musik och prat Rios invånare.


Som prisvärt boende industrin har expanderat i Rio, har ägarna arbetat outtröttligt för att göra sina anläggningar så charmiga och unika som möjligt. De tenderar att skapa en spännande atmosfär, förstärks av gemenskap av delade barer, vardagsrum och kök.


Det finns också ett stort antal lyxiga boende finns i staden. Några av de plushest hotell finns i fashionabla distrikt i Copacabana, Ipanema och Leblon, ger gästerna med gourmetmat, pooler, barer, bastu och massage.

Landmärket Copacabana Palace är på toppen av Sydamerikas lista över 5-stjärniga hotell, och det är definitivt en must-see i Rio de Janeiro. Det öppnade sina dörrar för turister från hela världen 1923, och sedan dess har lämnat några av de rikaste och mest kända gästerna kvar i carioca huvudstaden, såsom Marilyn Monroe, Lady Diana och Luciano Pavarotti, för att nämna några.

För dem som besöker Rio i affärer, det finns många snygga hotell i den framväxande kommersiella och modern stadsdel i staden, Barra de Tijuca. Det finns också behagliga och billiga hotell runt om i stadens centrum, och distrikten som omger den, såsom Catete, Flamengo och Lapa.

En annan trevlig alternativ är lägenhet. Med ankomsten av flera mycket framgångsrika på nätet företag, har det skett en aldrig tidigare skådad ökning i den här typen av semesterorter. Resenärer kan välja hemifrån deras hem genom att hyra ut fullt inredda och mysiga rum i lägenheter och hus.


Kollektivtrafik runt Rio de Janeiro gör någon del av staden lättillgänglig. En äkta besök i Rio skulle inte vara komplett utan att ta en tur på en av de snabbt rida bussar. Alternativt, är tunnelbanan snabb och pålitlig och deltar de mest populära turistområden i staden.


Hyra en cykel kan vara en mycket trevlig alternativ, särskilt på en solig dag. Det finns utmärkta cykelvägar längs de viktigaste stränder i Leblon, Ipanema, Copacabana, Leme, Botafogo och Flamengo. På samma sätt, de vägar som omger Rodrigo de Freitas Lagoon, är idealiska för en härlig och pittoresk cykeltur.

Oavsett om det är en snabb, bilfri rida över staden eller en sightseeing utflykt som är i beredskap, konventionella taxibilar och moto-taxi åkattraktioner är några av de mest effektiva och spännande sätt att komma runt staden.

Yachter och helikoptrar erbjuder också spännande sätt att uppleva Rios smaragd vatten och natursköna öar och få vackra och unika panoramautsikt över stadsbilden. Rio har en av de mest hisnande och unika kretsmönster i någon stad i världen - berg, stränder, skogar och höga byggnader smälter in i varandra på ett fascinerande sätt, och erbjuder besökarna en fantastisk utsikt från nästan vilken vinkel som helst, och aldrig bättre än från ovan.