DELSTATEN RIO DE JANEIRO

Inser vikten och synergi förhållandet mellan huvudstaden och dussintals städer som pricken staten, JAG ÄLSKAR RIO ger ögonöppnande information om städer, distrikt och samhällen som ligger utanför den berömda huvudstad i staten.


Alla sprickor och hörn av staten utforskas i jakten på dolda kulturella, gastronomiska och sociala pärlor. Webbplatsen utforskar den historiska utvecklingen och vackra landskap av många unika regioner, avslöjar den viktiga roll som varje spelar i den övergripande strukturen i staten.


Rio de Janeiro foton

Koloniala Historia och Spektakulära Natur


På grund av tv, filmer och resemagasin många resenärer har en uppfattning om vad den världsberömda staden Rio de Janeiro är om: den omisskännliga statyn av Kristus Frälsaren har varit en av de mest ikoniska utfästelser eller Rio och Brasilien för nästan en talet. Rios samba, fotboll, stränder och karneval firandet har varit i media i årtionden.

Utöver vad som redan kända, det finns mycket mer att veta och uppleva i omgivningarna - en region som fortfarande till stor del okända utanför Brasilien. Rio, som staden är mer allmänt kallas, ligger i delstaten med samma namn, delstaten Rio de Janeiro - hem till en mängd av naturliga och kulturella landmärken, vackra stränder, berg och gröna naturreservat.

Det finns 26 delstater i Brasilien, 27 totalt med den federala distriktet i landets huvudstad Brasilia. Delstaten Rio de Janeiro gränsar till delstaterna Minas Gerais, Espírito Santo, São Paulo, och av Atlanten.


Runt huvudstaden, är varje region i delstaten Rio de Janeiro hem till en mängd olika platser med stor turistiska och kulturellt intresse. Medan vissa regioner är hem för oupptäckta öar och hemliga stränder, andra regioner visa sekelgamla traditioner och kolonial arkitektur. Andra delar av staten är högt upp i bergen eller omgiven av skog, och medan alla olika, alla regioner i staten erbjuder omisskännliga brasiliansk gästfrihet.


Delstaten Rio de Janeiro är indelat i åtta regioner - Região Metropolitana, Região Serrana, Região Norte Fluminense, Região Sul Fluminense, Região Noroeste Fluminense, Região das Baixadas Litorâneas, Região Médio Paraiba, och den vackra Região Costa Verde.

Beläget i Região Metropolitana, sitter Niterói i Guanabara Bay mittemot Rio de Janeiro stad, med ett avstånd av cirka 10 kilometer mellan de två. Niterói är hem för ett rikt utbud av kultur och naturliga attraktioner, varav några är verkligt spektakulära, lättillgängligt från Rio de Janeiro staden och bör inte missas. Grundades av araribóia, en tupi-guaraní chefen som hjälpte portugisiska avvärja de franska inkräktarna, är det den enda brasilianska staden ha fastställts av en inhemsk ledare.

Längre bort från Rio de Janeiro staden, regioner med störst turist intresse i den stat är ön rika Costa Verde (gröna kusten), den Região das Baixadas Litorâneas, även känd som Costa do Sol (kust solen) hem till stränder och sjöar, och Região Serrana (bergsområden) i det inre av staten, hem gröna kullar, berg och skogar.

Costa Verde namn återspeglar dess rika regnskogar medan Costa do Sol var så heter på grund av de många världsklass stränderna i regionen. Den gröna kusten är hem till landmärke destinationer som Ilha Grande, Paraty och Angra dos Reis, med vackra ekologiska statens parker som Parque Nacional da Serra da Bocaina. Costa Verde visar många element av skönhet brasilianska naturen i skarp kontrast med varandra, har å ena sidan havet och direkt inför det, otroligt frodiga skogklädda berg.

Angra dos Reis är känd för sina vackra stränder och många öar som peppar det kristallklara vattnet, som sträcker sig från övergivna stranden idyller till sofistikerade utvecklingsområden. Den mest kända och hyllade av dessa är Ilha Grande, eller "stora ön", där pittoreska stränder möter frodig Atlanten skog och avspända barer, restauranger och caféer. Besökare kan njuta av båt och yacht resor runt om i regionen och observera olika marina livet. I Angra dos Reis själv attraktioner inkluderar den historiska stadskärnan, koloniala hus, kloster, kyrkor och charmiga restauranger.

Den pittoreska kolonialstaden Paraty är en tidsreseupplevelse: med över 400 år av historia och vacker arkitektur inbäddat i sina kullerstensgator, är det hem till några av de mest orörda och idylliska stränderna i staten, inklusive Trindade Beach och Sono Beach med kristallklart vatten perfekt för bad och snorkling. Det finns också härliga vattenfall ett litet avstånd från den huvudsakliga staden.


Costa do Sol, med över 100 kilometer av stränder, är också känd som Região dos Lagos, eller region av sjöarna, efter de många sjöar och laguner som finns där. Här, den fridfulla Cabo Frio, avskild Arraial do Cabo, den ständigt eleganta Búzios, och Brasiliens surfing huvudstad Saquarema är bara några av de många bra ställen som erbjuder fenomenala stränder, pittoreska vyer och fantastiska nattklubbar.


Känd som Brasiliens huvudstad surf, är Saquarema cirka 100 km från Rio de Janeiro. Denna region var ursprungligen bebos av ursprungs Tamoio stammar av fiskare, som specialiserat sig på mollusker, lätt att hitta på grund av geografi detta kustområde. Här finns 60 km kust att utforska, och 12 stränder för att surfa entusiaster att välja mellan.

Araruama är den största staden i Região dos Lagos, hem till livliga handel, en växande roll i livet av staten, och famoust Araruama sjön, en lagun idealisk för vindsurfing. Även i Araruama är beuatiful och fortfarande hemligt praia seca, en lång vit sandstrand allt mer populär bland dem som tycker outvecklade, naturliga stränder och ändå vill bo nära Rio de Janeiro staden.

Cabo Frio, som ligger cirka två timmar från Rio de Janeiro staden, är känd för sina stränder havet, vita sanddyner och historiskt betydelsefulla fortet "Forte de São Matheus". Det har en populär ögrupp för dem lockas av kuriosa och charm små fiskebyar där man kan köpa ett brett spektrum av läckra skaldjur, samt engagera sig i brunnen älskade förflutna tid för amatör eller yrkesfiske. Cabo Frio är också en av de viktigaste städerna för havsmode i landet.

Rio das Ostras har en lång sträcka av ren, lugn kust, består av 15 förtrollande stränder, perfekt för surfare. Besökare njuta av den stora utbud av barer, restauranger och kiosker som erbjuder läckra lokala rätter samt laguner, parker och reserver som är rika på flora och fauna. Staden får också en berömd årlig jazzfestival.

Arraial do Cabo erbjuder några av de bästa dykplatser i Brasilien med massor av dykbåtar lämnar för stränder perfekt för styrd undervattensfiskeäventyr surfa. Reserva Extrativista Marinha de Arraial do Cabo (Extractive marina naturreservatet vid Arraial do Cabo) är en fantastisk ekologiskt område i regionen, befolkad av traditionella fiskesamhällen.

Gjord känd sedan 70-talet av franska skådespelerskan Brigitte Bardot, ett måste-besök hotspot och lekplats för de välbärgade är den berömda Armação dos Búzios, brukar kallas bara "Búzios". Med vackra stränder och bra nattliv detta är den fashionabla badorten av dagen, locka ett brett utbud av Cariocas och internationella besökare till sin natursköna kusten. Den livliga och elegant nattliv har en eklektisk blandning av barer, restauranger och klubbar gör Búzios den idealiska platsen för en glamorös semester.

Macaé är en av de mest välmående områdena i Rio de Janeiro, som får en hög nivå av affärsturism som ett resultat av dess offshore oljeindustrin. Den är värd vartannat år Brasilien Offshore konferens för olja och gas som sammanför cirka 800 utställare. Staden har också områden med stor naturskönhet, inklusive stränder, nationalparker, öar, kustlaguner, berg, vattenfall och vilda helgedomar.


Den região Serrana, är ett bergigt område hem till den historiskt viktiga staden Petrópolis, vid ett tillfälle huvudstad Brasilien, och den charmiga Nova Friburgo. Den Região Serrana erbjuder resenärer majestät av Serra dos Orgaos bergen, och på grund av dess milt klimat lockar detta område många besökare året runt.


Petrópolis, en av de mest populära och fantastiska bergiga platser i Rio staten, och endearingly kallad "Imperial City" eftersom monarken Dom Pedro II gjorde det till sitt hem. Det är omgivet av frodig Atlantic Forest och pulser med konst, musik, dans, kultur och tradition.

Teresopolis, inbäddat ovanpå en magnifik bergskedja, besöks för sin färska, sval luft och vackra naturparker, fylld med olika flora, fauna och fjädrar. En söt hantverk, tar kläder och gastronomi marknaden också placera varje helg.

Nova Friburgo, inramat av Atlanten Skog, erbjuder en rad turer och vandringar uppleva vattenfall, berg, bäckar och miljö reserver. Det är också älskad för sin höga kvalitet pousadas, restauranger och gastronomi - inklusive ostfonduer och raclettes, getost, kakor och hemlagad konfekt.

Cachoeiras de Macacu är uppkallat efter de många vackra vattenfall (Cachoeiras) i regionen, och tjänade staden titeln "hälsosemesterorten". Denna unika plats ligger i Região Serrana, mindre än 90 km från huvudstaden. En stad med ordet "vattenfall" i sitt namn väcker bilder och förnimmelser av lugn och ro.

Beläget i "dalen kaffe", en harmonisk bergsstaden Miguel Pereira sitter på en höjd av 618, och är omgiven av grönskande berg i Brasilien interiör. Miguel Pereira har en balanserad och hög syrenivå, vilket ger ett underbart klimat året runt. Känd för sin läckra klimat, var denna stad förklarade en klimat utväg, och är nu officiellt betraktas som den 3: e bästa klimatet i världen, den 2: a bästa i Brasilien, och det bästa i delstaten Rio de Janeiro.


Hela Rio de Janeiro, är Mata Atlantica tropiska och subtropiska skogar vimlar av den biologiska mångfalden. Dess representativa arter av flora och fauna arter gör Região Serrana en av de mest skiftande på planeten.


För dem som kommer till Rio de Janeiro och vill uppleva en ytterligare sida av regionen, det finns många närliggande destinationer erbjuder ett utbud av attraktioner och lätt att nå för en endags-turné eller en week-end.

Mindre kända platser som Rio das Ostras och vattenfallen i Cachoeiras de Macacu är underbara platser att besöka och blir mer och mer populär bland både brasilianska och internationella besökare.

Rio turistnäringen utvecklas ständigt och är en grundläggande del av statens givande och hållbar utveckling. Det finns ett stort antal företag som ägnar sig åt att resa runt staten, av vilka en del erbjuder äventyrliga utflykter, medan andra fokuserar på naturen och miljöutbildning eller high-end beach bortskämd. För att säkerställa att turistnäringen fungerar i ett kooperativ och effektivt sätt, många offentliga institutioner övervaka viktiga affärs infrastruktur för att underlätta samverkan mellan företag och främja exponeringen.