Sport

Cariocas älskar sport - från fotboll till paragliding, och allt däremellan. Varje strand, skog och vattenmassan i Rio de Janeiro vittnar om det faktum att Cariocas är mitt i en varaktig kärleksaffär med sport och fitness.


I LOVE RIO utforskar idrotts återgivningar av berg, stränder, hav och luft, ge råd och tips om hur man kan engagera sig, liksom fascinerande berättelser och användbara tips. Professionell och populära sporter täcks tillsammans med moderna trender såsom slack-foder och stand-up paddel, samt information om vandringar, klasser, lokala team, gym och tävlingar.


Rio de Janeiro foton

DE MEST SKIFTANDE URBAN IDROTTSHALL I VÄRLDEN


Att vara en solig stad välsignad av ett varmt klimat, är Rio de Janeiro den perfekta platsen att utveckla ett starkt idrottskultur, eftersom människor dras till gatorna av den optimala temperaturen. Soliga dagar, värme och blå horisonter skapade ett intensivt utomhus kultur, där sporter och aktiviteter spela en viktig roll i vardagen liv i staden.


Stränder för bad, skogar för vandring och berg för klättring gör av Rio de Janeiro en av de största, mest roliga, mest skiftande, utomhus gym i världen. Sportevenemang i hela staden är en idealisk miljö för Cariocas att kombinera sin passion för sport med sin förkärlek för att umgås och storslagna skådespel.


Människor i alla åldrar samlas längs stranden av många stränder, dag och natt, spelar alla slags sport - surfa, strandfotboll, volleyboll, fot volley, gymnastik, jogging, och även väga lyft, bara för att nämna några. Ungdomar lär fotboll alla längs stränderna, medan de äldre njuta av gratis gym och motion i klasserna artighet av stadens prefektur.

Blått vatten energi under dagen, och trollbinda vid solnedgången - alltid välkomna surfare, snowboardåkare kropp, simmare och dykare. Den vita sanden på hundra stränder känns som sammet när du spelar volley, beach volley, fresco boll, strandfotboll, och Rio all time favorit sport "altinha."

Gröna tätortsnära skogar är hem till vackra vattenfall, små sjöar och stigar som passerar genom några av de rikaste ekosystem på jorden - rik flora, fauna och oförglömliga hörn av atlantisk regnskog. Sjöar och laguner speglar horisonten, och beskrivs av vägar som gjorts bara för cykling, skridskoåkning, jogging och köra - med någon annan men än ögonblicket själv.

Steniga kullar bjuda rock-klättrare att tjäna privilegium utsikt över fantastiska landskap, öar och unika perspektiv över staden nedanför. Toppar så öppna och höga för att ge känslan av flyg - vandrare, eller de modiga som hoppa och hänga glid bredvid de tropiska fåglar som äger himlen i Rio.


Som en offentlig och demokratisk utrymme, Rios stränder är en idealisk miljö för människor från alla sociala bakgrunder och förmågor att komma tillsammans och njuta av idrotts rekreation. Ovilliga att bara sitta och njuta av solens strålar de flesta Cariocas välja en mer aktiv och mobil engagemang med sin omgivning och har anpassat och utvecklat ett antal olika sporter som är perfekt för den sandiga terrängen.


En sport som spelas på nästan alla stränder i Rio, oavsett storlek och demografiska, är "futebol de areia" eller strandfotboll. Vid större stränder, såsom "Praia do Flamengo", och i delar av Västra zonen i Rio, det finns nät och delar av sand tillägnad rekreation. Altinha, eller "lite högt," är ett spel där fotbolls förs i luften mellan cirklar av spelare, med hjälp av fötter, kalvar, knän, axlar och huvud. Den gyllene regeln - att bollen förblir luften bunden hela tiden - ger sporten dess namn.

En annan berömd sport är Volleyboll och domstolar kan hittas kantar stranden på nästan alla stränder i staden, där professionella och amatörer kommer att stoltsera och finslipa sina talanger.

Det finns också ett brett sortiment av vattenbaserade sport som Cariocas och besökare flockas till Rios stränder för. Simmare samlas i grupper för mass simmar och tävlingar, medan surfare och kroppssnowboardåkare ta till grov, rena vattnet i stadsdelen Barra da Tijuca, och längre bort till närliggande Recreio - liksom trendiga stränderna i stadsdelarna Copacabana, Ipanema och Leblon.

Just nu är Stand-Up Paddle den fashionabla vatten rekreation i Rio: en sport som innebär att stå på en bräda när du använder en paddel att glida genom vågorna. Aktiviteten erbjuder lugn träning tillsammans med unik utsikt över naturlandskapet, lätt att träna och även roligt på sjöar och laguner.

Inte längre i samband med macho och rebellkultur av 70-talet och 80-talet, fortfarande standard Surf en viktig del av Rios motkultur - och växte ett stort efter på grund av de vackra stränderna uppslukas av staden. Lokala surf grupper ägnar tid och ansträngningar för att skapa tävlingar för att sammanföra nationella och internationella surfa mästare längs Rios berömda stränder.


Stränderna är ett av Rio främsta turistattraktion, och lokalbefolkningen gör stor nytta av dem. Ändå har fotboll högsta följande i den allmänna Carioca idrottskulturen - djupt rotade i människors sinnen, har det vuxit till att bli en del av vardagen. Det är den i särklass mest uppskattade sporten i Brasilien, och Rio de Janeiro är inget undantag.


Fotboll har den speciella egenskap att övervinna sociala skillnader, och kan spelas nästan var som helst - kanske anledningen till att det blev så populär över hela världen som den gjorde. Faktum är att i Rios så mycket som i lyxiga förorter, de viktigaste sportevenemang kretsa kring den.

Fotboll har varit en stor del av den brasilianska kulturen sedan migrationen från England 1894. Också en del av orsaken till sportens popularitet och utbredning är det faktum att det är mycket lättillgänglig och kan spelas upp på ett brett spektrum av terräng. Cariocas kan ses finslipa sina färdigheter med bollen över staden från dess sandstränder till slingrande stigar i favelas.

Rio är hem till några av de mest välkända och stöds fotbollslag i Brasilien, vars spel är värd vid den ikoniska Maracanã under hela året.

Det finns flera mästerskap som Cariocas följer, hålla passionerade allianser med olika lag. Den "Campeonato de Futebol Carioca" eller Carioca Soccer Championship, är Rio de Janeiro konkurrens, som har funnits i en eller annan skepnad sedan 1906. De mest populära och framgångsrika team är Flamengo, Botafogo, Vasco och Fluminense.

Den viktigaste nationella cupen kallas "Campeonato Brasileiro" eller brasiliansk Championship, populärt kallad "Brasileirão", som skapades 1959 och har fyra divisioner. Den "Copa do Brasil" eller brasiliansk Cup, grundades 1989, och har ett större antal lag som representerar en större tvärsnitt av stater i landet. Champions of båda dessa nationella tävlingar är garanterade en plats i "Copa Libertadores da América", eller Liberty Cup of America.

Fotboll strand variant förblir särskilt populär, med staden fungerar som en vacker backstage för många internationella tävlingar.


Rio härligt skiftande topografi och landskap lämpar sig för ett brett utbud av idrottsaktiviteter. Skogarna och bergen erbjuder stora möjligheter för vandring, klättring och uthållighetsidrotter.


Längs parkerna, framför allt på "Aterro do Flamengo" eller Flamengo Park, massor av löpare, tätt rep walkers, tyngdlyftare, skridskoåkare och cyklister samlas för att spänna sina muskler och svettas bort den stressiga dagen. Konkurrenskraftiga körningar anordnas regelbundet över staden för att föra samman de stora delar av fitness entusiaster.

Capoeira är en konstform och sport som kombinerar strid, dans, musik och lek och utförs för att skandera och slagverk. Det skapades i början av 16-talet av brasilianska slavar av afrikanska arvet, som ett sätt att maskera kämpar tekniker genom att gömma dem i danssteg. I slutet av 2014 var det med tanke på FN: s kulturarv status.

Privata gym och idrottsklubbar i överflöd, vilket ger ett brett sortiment av utrustning och klasser för att tillgodose alla fitness smak. Själva staden främjar en aktiv livsstil för dess invånare, genom reklamkampanjer belyser värdet av Rio som en dyrbar verktyg för att hålla sig frisk.

Dussintals offentliga gym för äldre placeras över staden i många parker, trädgårdar och även längs stränderna: Regeringen har investerat i framgångsrika initiativ hälso- och idrotts att förbättra konditionen av dess befolkning, inrätta gratis utomhus gym och kroppsvikter parker och samhällen, för att uppmuntra och utöka tillgången till fritids fitness praktiken.


Rio de Janeiro är en storstad, som sträcker sig genom en yta på över 4400 kvadratkilometer byggt precis vid stranden, med många laguner, och bredvid fantastiska kullar, skogar och klippformationer - Så det är ingen överraskning att cykling är så mycket uppskattat bland Cariocas, och staten har byggt mer än 360 kilometer från stads cykelvägar, av vilka många korsar några av de mest eftertraktade vyerna i staden och omgivande områden.


Eftersom vissa sporter är också bra att titta på, blir de viktigaste turist händelser - volleyboll, segling, motorsport, kampsport, jujutsu och capoeira lockar alltid uppmärksamhet Cariocas och besökare.


Idag är Rio de Janeiro anses vara en av de idrottsliga huvudstäder i världen - spelar värd för honorna internationella idrottstävlingar samt ge grogrund för en ändlös ström av evenemang och aktiviteter.


Att erkänna Rio åtagande att idrott och fitness, staden spelade oförglömlig värd för fotbolls-VM 2014 och valdes som platsen för de mycket prestigefyllda olympiska spelen 2016. Staden värd för den årliga Rio Sport Show, en mässa för sportutrustning, tjänster, gym och klubbar.

År 2015, staten värd för ett antal idrottsevenemang för att fira Rio 450 år av existens, däribland långa serier, och möjlighet att experimentera 14 olika idrotts- och fritidsevenemang över vattnet mellan stadsdelarna Leme och Recreio dos Bandeirantes.

Varje år, staden är också värd för VM i Capoeira, som drar nytta av deltagande sjutton länder. Tävlingen erbjuder Capoeira konstnärer möjlighet att visa upp sina talanger till en bredare publik, och får mycket eftertraktade internationellt erkännande.

Den "Desafio da Paz" (Challenge of Peace) är idrottsevenemang som äger rum i bakgatorna i Rios mest berömda favelas, värd den världsberömda Grupo Cultural Afroreggae (Afroreggae Cultural Group).


Den Desafio da Paz har blivit en kär del av stadens idrotts kalender, med en mängd olika evenemang i samhällen över hela huvudstadsregionen. Ligger till grund för projektet är viljan att främja fred och de kulturella och idrottsliga frukter som en lugn social miljö erbjuder.


En populär sport rekreation som har sitt ursprung i favelas är drakflygning. Unga och gamla invånare har spenderat många år att finslipa konsten att konstruera drakar samt anordnande av tävlingar på himlen.

Rio de Janeiro är soligt och varmt, naturligt inbjudande att gå ut och utöva sport - en inbjudan staden sträcker sig över hela världen för alla som vill spela.