Kultur

JAG ÄLSKAR RIO brinner kultur, och ser ut att täcka den stora rikedom av konstnärlig kreativitet som glittrar över hela staden, i alla dess traditionella och innovativa former och uttryck.


Rio de Janeiro repertoar av traditionell kultur utläggs, inklusive filmfestivaler, teater, konstutställningar och dansuppvisningar. Konstnärliga manifestationer från posh teater produktioner på autentiska favela skatter är utställningsmonter till läsarna, att lägga större textur till stadens kulturella portfölj.


Rio de Janeiro foton

CARIOCAS ÄR SJÄL RIO


"Kultur" är en öppen och flytande term som hänvisar till något som produceras av det mänskliga intellektet. Den innehåller traditionell konst, såsom film, teater, dans och utställningar, liksom vardags rekreation som bildar kärnan och karaktären av en befolkning. Rio de Janeiro är verkligen rik på arv och mångfald, som kombinerar kreativitet och input.

När Rio de Janeiro kommer att tänka på, det finns gott om bilder: orörda stränder, fotboll, karneval, grillat kött, och den nationella drycken "caipirinha" - ännu mer än något annat, är det folket i staden som gör Rio vad det är.

Kallade "Cariocas", rio invånare utgör en mycket mångkulturell grupp, eftersom de kommer från olika arv, kulturer och religioner - med obestridliga egenskaper bindning kulturen tillsammans: en övergripande gott humör, kärlek till livet, vänlighet och gästfrihet.


Öppna och välkomnande, Cariocas är viktig del av det som gör Rio så populär destination: begåvad med naturligt optimistisk attityd, människor i Rio är unikt särskiljas genom deras äkta leende, spontanitet och nyfikna natur.


Centralt för den totala Carioca kulturen är den viktiga roll som familj och vänner spela i varandras liv: födelsedagar alltid firade omgiven av många vänner och utökade familj, och något tillfälle är den perfekta chansen att träffas och umgås. Sport, musik, och soliga utomhus är avnjuts bäst i sällskap med andra, och helg grillar är en stapelvara i lokala levande.

En del av den lokala filosofi är det uppriktigt intresse för att lära sig om vägar och seder i andra delar av världen och att införliva många nya inslag i det lokala kulturlandskapet, att föda särskilt Carioca uttryck som den musikaliska genren Bossa Nova samt en rad olika gastronomiska, konstnärliga och litterära pärlor.

En aspekt som lånar Cariocas deras distinkta anda är tendensen att införliva influenser från många olika kulturer i en charmig och lekfull stil.

Under det senaste århundradet, den avspända atmosfären, har vacker natur och öppen godhjärtade människor i Rio agerat som "musa" för att spara författare, poeter och kompositörer som Tom Jobin och Vinicius de Moraes, skaparna av landmärket Bossa Nova låten " Garota de Ipanema "(Girl from Ipanema).

Samma aspekter av staden har lockat några av de mest begåvade konstnärer från hela världen, och en stor tillströmning av humankapitalet har anstiftat fenomenal utveckling i den kulturella produkter från staden.


Den mest kända och internationellt synligt uttryck för Carioca kulturen är verkligen spektakulärt Karneval fest som äger rum varje år: tusentals invånare som marscherar i unisont paraderade mycket sofistikerade kostymer till ljudet av Samba musik.


Världsberömda runt om i världen i årtionden, är karnevalen i Rio en verkligt vild och spektakulära fem dagars firande, som omfattar miljontals människor, och genomsyrar varje hörn av staden, dag och natt. Held 40 dagar före påsk, Karneval börjar officiellt på fredagen och slutar fett tisdag. Men pre-karneval starta minst en vecka i förväg, och fortsätter fram till söndagen efter fett tisdag.

Karnevalen i Rio de Janeiro har anor från 17-talet, när den portugisiska adeln höll fester baserat på deras ädla europeiska traditioner. Med tiden, dessa festligheter absorberade element som är specifika för ursprungsfolk och afrikanska kulturen, och kulminerade i en unik och mycket spektakulära blandning djupt påverkad av afro-brasilianska folklore.

Utöver Carnival, i Rio de Janeiro ett brett utbud av konstnärliga och vardagliga uttryck glitter över staden varje dag på året, ofta inspirerade av själva staden och närvaron av otaliga konstnärer, författare och musiker.

Särskilt viktigt i Rio de Janeiro, Bokhandlare peppar gatorna i staden, värd ett brett utbud av viktiga konstnärliga evenemang, såsom boken lanserar, uppläsningar, skälen och diskussioner. De är utrymmen mingel, där vanliga människor, konstnärer och intellektuella träffas och utbyta idéer, och där litteratur och konst blandas med kaffe, mat, musik, fritid och debatt.

Rio har också utvecklat uppmärksamhet under de senaste decennierna för dess bidrag till en värld av bildkonst. Detta beror delvis på offentliga och privata investeringar i gallerier och utställningar över hela staden: Museu de Arte do Rio (Rio konstmuseum) invigdes 2013 och är värd härliga utställningar och händelser under hela året. Museu de Arte Moderna (Museum of Modern Art), samt Centro Cultural Banco do Brasil (Bank of Brasilien Cultural Center), erbjuder även ett program för internationellt erkända utställningar.

En annan aspekt av Rio kulturella repertoar är dess teater. Den "Teatro Municipal", eller Stadsteatern, är en av de mest slående byggnaderna i staden. Byggt i barockstil i Cinelandia 1909, uppvisar det främst klassiska konserter, operor och baletter, samt några musikteater. OI institutet har också inrättat två teatrar i kvarteren Flamengo och Ipanema, kör en mängd olika artistuppträdanden, vilket ger ett omfattande program med teater för unga och gamla publik.


Stadens kultur kan också definieras som vardagliga verksamhet och manér av dess folk. Graffitikonst, skateboarding, fiske och drakflygning är viktiga komponenter i dagens Carioca liv tillsammans medan vissa uttryck, gester, smaker och tendenser bildar den gemensamma strukturen i en rik och enhetlig samhället.


Den "Jeito Carioca" eller Carioca sätt, är en berömd term som används för att beteckna den kreativa, positiva och genialt sätt att folket i Rio inflygnings hinder och motgångar.

Dessa egenskaper framstår som mycket från de rika områdena i staden som de gör från de samhällen ovanpå Rios kullar. Favelas har långa, varierande och levande historia och traditioner som fortsätter att ha en enormt inflytelserik roll i bildandet av stadens huvudsakliga karaktär.


Ökad utveckling och investeringar i staden har lett till skapandet av händelser som har otvivelaktigt avancerad litteratur, film och konst på den globala arenan, och att tillgången till kultur bland Rios invånare.


"Festival of Rio", som inleddes 1999, är en av de viktigaste filmfestivalerna i världen och har utställningsmonter några av de största talang i riktning inklusive Costa Gavras, João Pedro Rodrigues, och världsberömda aktörer såsom Samuel L. Jackson, Jeremy Irons och Helel Mirren.

Staden är värd för en internationell bokmässa, där förlag, bokhandlare författare, finsmakare, och entusiaster samlas för att upptäcka och diskutera litteratur, erbjuder ett utrymme för provocerande och givande kommunikation mellan intellektuella och allmänheten.

Varje år håller Rio Anima Mundi, en animation filmfestival screening banbrytande och engagerande animerade filmer från hela världen. Erkänns av det internationella akademi Oscarsgalan, är det största animation händelsen i Latinamerika, i egenskap av en plattform för de nyaste och mest originella konstnärer i området.

För en helg varje vinter, målare, skulptörer och bildkonstnärer kasta öppna dörrarna till sina hem och ateljéer i den kreativa hjärtat av staden - den vackra och bohemiska sluttning stadsdelen Santa Teresa - för en händelse som kallas Arte de Portas Abertas (Open Doors Art).

Sedan 2003 har Rio de Janeiro värd den mycket prestigefyllda FLIP festivalen i den charmiga och historiska staden Paraty. International Festival of Literature har sammanfört några av de mest älskade och kritikerrosade samtida författare, inklusive Julian Barnes, Don DeLillo och Hanif Kureishi.


Belysa den religiösa aspekten av Rio de Janeiro kultur, den berömda statyn av Kristus Frälsaren vävstolar majestätiskt över staden, som symboliserar och vittnar om den djupt rotade samband mellan Cariocas och den kristna tron ​​- porträtteras med vidöppna armar, påminner monumentet alla besökare välkomnande karaktär av staden och dess folk.


Brazil är ett mycket religiöst land, och på grund av mångfalden av dess befolkning, ofta religioner införliva influenser från katolicismen, protestantismen, hedendom, Europeiska Spiritism, Inhemska övertygelser och afrikanska religioner och ritualerna - lyfta fram exempel på öppenhet och kulturell integration av både Rio de Janeiro och landet som helhet.

De två mest dominerande påverkan på befolkningens tro är europeiska kristendomen och sakramenten och seder som invandrat till landet tillsammans med de afrikanska slavarna. Fram till mitten av 20-talet över 90% av brasilianare var katolik, vilket gör landet det största katolska landet i världen, med en snabb tillväxt i evangelisk protestantism under de senaste 50 åren.

Religiösa högtider och festligheter äger rum under hela året i hyllning till helgon och heliga datum för stor betydelse i brasilianska folkloristisk och katolsk historia. Över hela juni, juli och delar av augusti, Rio värd för ett brett spektrum av utomhus och inomhus parter för att hedra viktiga helgon, genomsyrar de katolska firandet med traditionell brasiliansk och Afro-brasiliansk musik och mat, såsom Forró musik och en rad traditionella nationalrätter.