Mode

I LOVE RIO presenterar mest slående och samtida mode för män och kvinnor i Rio de Janeiro, som ger inblick i de senaste trenderna inom kläder för arbetsplatsen, fester, sport, vardags rekreation och stranden.


Den historiska utvecklingen av internationella och nationella stil trender ges en titt-in för att ge läsarna en känsla av den sociala och politiska betydelse konstform. Från klänningar och kostymer till bikinis och badbyxor, är en catwalk med stil idéer paketeras och levereras till läsarna att hjälpa dem att återuppliva sin garderob och förstå carioca estetiska


Rio de Janeiro foton

STIL FÖR KREATIVT SINNE


Den pulserande livet i Rio de Janeiro, är nära knuten till dess intensiva klädstil, eftersom det är ett av de språk som staden använder för att uttrycka sin personlighet. Folket i Rio har införlivat en del av värmen och skönheten i sin omgivning och karaktär i hur de presenterar sig själva, vilket gör deras estetiska stort inflytande i en värld av internationellt mode.


Alla de bästa och mest framstående designers och modehus finns i denna kulturella plats, men de infödda varumärken tar kronan - den lokala panorama är glatt trångt med oemotståndliga designers som ger trender sin egen röst.


Cariocas har en mycket distinkt utseende, som kännetecknas av en förkärlek för färg, glitter och lekfullhet. Mode i staden idag är resultatet av lokal kreativitet och influenser från hela världen, reimagined och anpassas till värme och öppenhet i stadens naturen och dess invånare.

Vivid mönster, plattformar och turkosa element fungerar perfekt i händerna på denna plaza för tropiska prêt-a-porter: Rio sätter sina egna normer, och jämför bara till sig själv. En mycket unik användning av toner, råvaror och blanka texturer, liksom geometriska eller vräkig former ger en omisskännlig stil på banorna i modevisningar samt på stranden.


Fram till början av 20th Century brasilianska mode nästan helt bestäms av europeiska trender, vilket innebar att kläder sällan anpassade till det tropiska klimatet. I dessa tidiga decennier internationella stilar leddes av franska designers, som befriade kvinnor från korsetten.


Bikini designades i Paris 1946, orsakat rabalder att det var uppkallad efter Bikini Atoll, en liten bit av Atlanten där amerikanerna utförde atom tester. Det var först bärs i Rio de Janeiro två år senare, och har sedan dess blivit en symbol för Carioca stranden kultur. År 1962 var de allra första flip flops skapade i Brasilien, baserat på japansk skor, som banade väg för den världsberömda Havaiana varumärke.

Mod, Hippie och Grunge mode dominerade 60-, 70- och 80-talet över West, ofta påverkade av populärmusik av tiden såsom berg, disko, grunge och metall.

Att Rio de Janeiro hem till en mängd av arv, kulturer och subkulturer, mode och trender utvecklats i enlighet därmed. Carioca stil firas för sina ljusa och livfulla färger som passar det soliga klimatet, men det finns en tydlig skillnad mellan olika typer av kläder bärs för arbete och fritid.


Staden är mycket kulturellt och skiftande, och har flera konstnärliga och originella strömmar löper genom dess livliga gator. Samba, Surf och Bossa Nova är några av de genrer som ger mode en unik karaktär här, och kan hittas i alla konstnärliga uttryck som lokala designers väljer.

Medan den stora mångfalden av färger, former, modeller och mönster kan tyckas slumpmässigt för besökaren, det finns tydliga och konkreta riktlinjer för platser, tillfällen och subkulturer. Strand klädsel följer tydliga regler, ofta så mycket som formella och eleganta stämningar: besökare märker omedelbart finns det ingen anledning att se rörigt på stranden.


Konst, skönhet och elegans är avgörande i Rio livsstil. Stranden och dess scenerier, aktiviteter och upplevelser är den främsta attraktionen i denna stad liv och den perfekta platsen för dessa erfarenheter att delta i är mode. Badkläder designers är en stor hit året runt, eftersom deras produkter är inte en turistisk attraktion, men ett sätt att leva för alla medborgare.

Under veckan män och kvinnor tenderar att välja kostymer, formellt kläder och stängda skor. Det finns en viss konst att välja dessa objekt med tanke på varmt och fuktigt klimat - båda könen tenderar att bära löst sittande kläder gjorda av tunna tyger.

En tydlig aspekt av vardagliga och nattetid mode är att både män och kvinnor har en ganska naturlig look. Jeansshorts, lösa band toppar, flödande kjolar och klänningar, vibrerande t-skjortor och sandaler kan ses på barer, torg, parker och stränder. Make-up är oftast ganska diskret, och män hår är vanligtvis kort och robust, ofta tillsammans med en total rakning eller en lätt skägg som mest.

Medan det klassiska utseendet är naturligt och fritt pigg, särskilt runt stränderna, Cariocas tenderar att vara snygg och väl kempt. Skor och kläder är färska, rena och un-skrynkligt. Många kvinnor lämnar sina lås att falla naturligt, andra regelbundet ha dem rätade. Det är också ett utbrett fenomen för både män och kvinnor att få manikyr och pedikyr.

Mångkulturella tryck och stilar, kjolar och smycken, är en vanlig komponent i Carioca garderob. Det är populära lokala märkeskläder för ungdomar i staden och bredare Brasilien - banbrytande röster i brasilianska sätt, catering till människor i alla stilar och övertygelser genom levande, färska och lockande bitar. Rio designer smälter high-end originalitet och förfining, med en medvetenhet om de vardagliga behoven hos brasilianska män och kvinnor.

Ett drag av denna modestad är dess mångfald, och det finns något för alla: från elegantaste och mest prestigefyllda den vanliga surfare, Rio de Janeiro hittar ett sätt att möta behov och behaga humör, och även ansluta med oupptäckta önskemål. Denna mångsidighet återfinns under olika varumärken, stänk med exotiska upplevelser uppfinningsrikedom och kreativitet.


Modebranschen i Rio har ökat i bredd och anseende under de senaste åren, och staden nu värd för en mängd inflytelserika modemässor som fashionistas och stylister från hela världen planera sina året runt. Staden är också hem till den viktiga institution som kallas "Academia Brasileira da Moda," den brasilianska Academy of Fashion.


Den rika kulturliv har en plats för alla konstnärliga uttryck och mode gör många framträdanden i Carioca kalendern, särskilt med Rio de Janeiro Fashion Weeks, som årligen leder vägen med sommar- och vinter upplagor. Dessa tillfällen är bland en stor och stark väv av händelser som täcker året och landet med spännande shower. De största namnen i branschen, liksom viktiga influenser från utlandet, samlas i denna fest att förvåna med den magnifika sina nattlinnen, färskhet deras posh och laid-back signaturer och avancerade badkläder. I jordpigment och pasteller, gnistrade med ljusa röda och våren tryck, kvinnlighet och lockelse är de verkliga stjärnorna i showen.

Style kommer naturligt, tack vare balans och naturliga skönheten i brasilianska kvinnor: de verkliga muserna i stadens själ. Brasilianska supermodeller och mode trendsättare är exempel på betydelsen av Brasiliens modeintresse och dess kvinnors stil och skönhet. Briljera hår är en av de varumärken som denna brasilianska staden: om det är långa surfare lås, eller en sjöjungfru vågig mane, är friska och glänsande hår hängivet eftertraktade.

Några idéer, för dem som inte är så vana vid att fuktigheten och vinden typisk för stranden, kan vara till stor hjälp för att hålla jämna steg med den närmaste perfekta normer för lokalbefolkningen. Den "Brazilian Blowout" uträtning hår tekniken har många adepter, medan mer naturliga trender blir lika populär med ideal för friska skönhetsbehandlingar, istället för kemiska alternativ.


Shopping i Rio de Janeiro kan vara så olika som stadens 160 stadsdelar, 70 stränder, och oändliga barer. Lyx och exklusiva köpcentra finns så mycket som spännande gatumarknader där allt är en bra affär - för att inte tala om antikmässor, den berömda Ipanema Hippy Fair, eller den charmiga Copacabana night stands.


En mängd olika alternativ för att tillgodose alla smaker och plånböcker är spridda i alla distrikt, och ge alla ett perfekt alternativ för en regnig dag. Mini köpcentra, nästan förklädda till enskilda butiker, gömma sig inuti byggnaden i varje hörn av staden - från plats ljus, dessa centra är en favorit bland lokala prisjägare.

Så om stränder, bikinis, och värmen i Rio blir för mycket, då staden har några lysande shoppingmöjligheter för en dos av detaljhandeln terapi. Det finns många gallerior, komplex shopping, butiker och små engångs butiker att hålla ivriga köpare nöjda.


Priserna kan variera som vädret i sommar - så plats kan betyda skillnaden mellan dyrt och förhandla - särskilt för kläder, skor, konst och hantverk och souvenirer.


Barra Shopping är Rio största och mest populära köpcentret - som ligger i stadsdelen Barra da Tijuca, är det nästan en liten stad i sig, komplett med restauranger och biografer i den intilliggande New York centrum - hem till fler restauranger, pubar, och även fitness klubbar. Det är utan tvekan en plats att gå för en shoppingrunda, med hundratals butiker spridda över en 4 km lång sträcka, från hög gatunamn att självständigt ägda mode och smyckesaffärer. Inte långt i samma område, den nya Nykomlingen på shopping scenen är posh och trendiga Village Mall, visar bara de bästa av de bästa brasilianska och internationella varumärken.

Även mot den sofistikerade konsumenter, är São Conrado Fashion Mall - hem till exklusiva butiker vardera visar exklusiva designermärken. Kosmetisk, sport och elektroniska affärer förse moneyed turister och Cariocas med allt de behöver för en rolig eftermiddag. Utrymmet är öppen och luftig, och stämningen mer avslappnad än andra shopping komplex. Här är det inte ovanligt att upptäcka brasilianska kändisar och modeller mode perusing butikerna, ibland på väg till den lokala biografen utrustad med fyra skärmar och bekväm parkerings.

För bra shopping, och nära de mest populära stranden områden, imponerande, Rio Sul köpcentret är bekvämt beläget i Botafogo, och den eleganta shopping Leblon är rätt i hjärtat av Leblon District. Med hundratals butiker, en mängd restauranger och en biografer, dessa gallerior ligger nära många av Rios mest populära sevärdheter, såsom Sugar Loaf och Corcovado bergen.

Leblon är en posh stadsdel där att hitta restauranger, designbutiker och en kvav utsikt över staden. Det är också nära Babilonia Feira Hype, en månatlig händelse som visar upp mode, design, kulinariska och artister med en underjordisk, meningsfull och unrepeatable touch. Gästutställare och livespelningar från kommande eller världen kända artister och DJ: s lägga till erfarenhet, som är en av de mest gemensamma och genomskådas av lokalbefolkningen ivriga att träffa nya modet tendenser.


Brasilianska mode fortfarande präglas av en estetisk synkretism - en blandning av influenser, identiteter, koncept och trender. Denna unika fusion ständigt berikas av Carioca designers och kan hittas på high-end evenemang och butiker, trendiga köpcentrum, liksom i charmiga modemässor runt om i staden.


Förutom de trendiga shoppingområden och varuhus som peppar staden finns också ett antal mode och kläder mässor. En av de mest berömda av dessa är en varannan månad händelse som kallas "O Cluster" som sammanför raffinerad och experimentell mode, musik och gastronomi i en vacker herrgård i stadsdelen Botafogo.

Det finns utrymme för andra modemässor, såsom en hålls varje söndag i den ikoniska stadsdelen Ipanema: Feira Hippie marknaden, vilket ger besökare och ortsbor utmärkta chanser att se och njuta av antika skatter och passar perfekt i retro chic skådeplatsen för lättsam stämning som bara Rio de Janeiro kan ge, och garanterade att producera några intressanta objekt för alla som är intresserade Carioca konst och hantverk.

Den som letar efter kläder och skor till rabatterade priser, bör bege dig till centro downtown, särskilt längs gatorna Rua Uruguaiana, Rua da Alfândega och Rua Buenos Aires, där modebutiker dominerar gatu fronter landmärke shoppingdistriktet kallas "SAARA."

När du handlar för originalkonst, är Närheten av Santa Teresa kaféet platsen för många av Rio konstnärer och kreativa hjärnor, så många konstgallerier pryder kullerstensgator och smala gränder. De kaféer, barer och restauranger i denna charmiga stadsdel ger lindring för trötta fötter efter en lång dags shopping, medan några vackra exempel på brasilianska konstverk kan köpas i grannskapet - från prisvärda till dyrare och konsekvent unik.

För mer specialiserade poster, som musikinstrument, är Rua da Carioca en gata med en uppsjö av musikaliska butiker där inhemska brasilianska instrument såsom Bahian gitarrer, kan Rabecas och Pandeiros köpas - de alla gör stora souvenirer och gåvor för familjen hemma.

Med en sådan vätske förståelse för trender, intressen och utforskning av känslor och upplevelser, är det ingen överraskning att de Carioca kreativitet resulterar i en mycket brett utbud av material och tekniker, som alltså ger osannolikt och utsökta skapelser i inredning, smycken, skönhet behandlar och tillbehör.