LIVSSTIL

Rio de Janeiro har blivit en internationell föregångare i sitt engagemang för motion, hälsa och psykiskt välbefinnande.


I LOVE RIO avslöjar fitness regimer, rekreation, tips och tekniker, från carioca jogging till inomhus och utomhus gym, yoga, meditation, och de senaste närings tips och trender. Spa, retreater, kosttillskott och personlig omvårdnad utforskas, vilket invånare och besökare framkant insikt i hur man kan vårda och utveckla både kropp och själ.


Rio de Janeiro foton

Hälsa, friluftsliv och socialisation


Livsstil i Rio de Janeiro är så olika som naturen som välsignar staden och så bred som den kultur som berikar det.

Det finns över 160 stadsdelar i staden, var och en med sina egna geografiska och urbana egenskaper, forma livsstil cariocas följaktligen - medan vissa distrikt är hem för fantastiska stränder, andra delar av staden har atlantic regnskog, landmärke arkitektur, eller vackra stadsparker att vara stolt över.

Berg, stränder, skogar och sjöar sammanflätade med mångfald och traditioner spåra tillbaka till ursprungsbefolkningar och spänner brett för att omfamna afrikanska och europeiska kulturarvet, vilket gör cariocas att njuta av staden på tusen olika sätt.


Bortom den världsberömda bilden av en avspänd och avslappnad utomhus livsstil, inkluderar carioca levande ett brett utbud av andra aspekter når djupt i de traditionella kulturella rötter av befolkningen, och ständigt expandera och utvecklas med globaliseringen av staden och Brasilien.


Rio de Janeiro fantastiskt utbud av naturliga landskap och härligt varmt klimat, liksom ett djupt social karaktär, locka invånarna att tillbringa sin tid utomhus och frossa i den vackra staden och trevligt sällskap av andra - ett uttalande till den unika sällskaplighet och vänlighet cariocas.

Gemensamt för alla aktiviteter är en tydlig betoning på socialisering och den sanna livsglädje och uppskattning för alla dess aspekter, med en tydlig benägenhet för utomhus.

Till följd av allt en storstad har att erbjuda, livsstil i Rio de Janeiro inkluderar avundsvärd blandning av utomhusaktiviteter, sund livsstil, informella och improviserade sociala sammankomster, sport praxis, och charmiga fritidssysselsättningar som fiske och drakflygning.

I uppskattning av befolkningens engagemang med deras naturliga miljö och förkärlek för umgänge, har regeringen stött och förbättrad kondition processerna genom hela staden genom evenemang, tävlingar och skapandet av fritids utrymmen och resurser.

Flera privata företag ser också för att tillgodose den aktiva och utomhus natur invånare och bidra genom att erbjuda kurser och aktiviteter för att förbättra kondition och förbättra färdigheter, hålla sig à jour med de senaste trender i världen samtidigt som det en carioca spin.


Natur direkt påverkar livsstil i Rio de Janeiro - En imponerande del av stadens befolkning är passionerade när det gäller att interagera med deras naturliga miljö: den unikt sortiment av urbana stränder, sjösidan laguner, naturparker, trädgårdar, skogar och klippiga berg.


Det varma klimatet gör sport och fitness rekreations alla mer tilltalande och vid varje park och stranden kan man hitta arméer av cariocas löpning, cykling, motionera och idrotta.

Invånare och besökare i staden gör regelbundet utflykter upp i bergen som berikar de stora storstads parker som "parque da Tijuca" eller "parque da pedra branca", kodning genom skogar och upp stenar för att njuta av sensationell utsikt över staden runt och nedan.

Långa cykelturer tas runt flera storstads laguner som den berömda "lagoa Rodrigo de Freitas 'eller längs dussintals stränder, medan simmare, seglare och surfare befolka de två vikar och oceaniska vatten.

Fiskare linje mest kuststräckor och fotboll, är volleyboll och fitnessövningar genomförts på sandiga sträckor i de varma utomhus.

Börjar vid soluppgång och fortsätter långt efter solnedgången, alla de stora stränderna i staden är hem för människor som utövar eller samlas i lag att spela och motion - lika mycket som de äldre njuta de tidiga timmarna på dagen, många efter skolan organisationer lär fotboll och volleyboll till barn i alla åldrar.

Välkomnande sport och övningar från många delar av världen, är yoga numera allmänt vara en av de mest näringsrika aktiviteter för kropp och själ och populära klasser kan hittas på gym, stränder och parker i hela Rio - Med sin kombination av skickliga fysiska manövrar och lugn meditation är det nu praktiseras även på flytande stand-up surfplattor omgivna av vatten.

Den djupa anslutning till naturen, hälsa, och viljan att till fullo njuta av livet gjorde det så att många som arbetar pendlare komma till deras kontor i idrotts outfits, som innehåller ett träningspass i deras dagliga rutiner och göra det bästa av en nödvändighet.

Typiskt, många arbetare lämnar sina formella attires på sin anställningsort, så att ingen tid går till spillo och friluftsliv kan avnjutas på väg till, och efter arbetet.

Varmt väder innebär utomhus sociala aktiviteter - Cariocas samla typiskt utomhus, i fyrkanter, barer, parker och stränder, vilket gör dem unika öppna för nya människor och platser, kan det vara för kultur- eller sportevenemang, eller för den karakteristiska helgen barbeque del av de flesta carioca familjer.

Denna samhörighet med naturen har vårdat en stark medvetenhet om vädret - många cariocas kan förutse med imponerande precision om moln och regn närmar.


Livsstil och kulturell praxis utvecklas och slås samman till varandra både samband med naturen och arv - effekten kan ses i de mest skilda sätt i verksamhet som sträcker sig från fritidsfiske och utövar musik njutning och konstnärliga fester.


Arv har format både historien om staden, och hur dess invånare njuta av det - musik har integrerats i många aspekter av stadslivet, blir en del av religiösa högtider, stad-sponsrade konserter och liveframträdanden så mycket som slumpmässiga stranden dagar via en bom -box på sanden.

Färska livsmedel är en viktig del av den lokala livsstilen - En charmig och långvarig inslag av vecko carioca rutinen handla mat på en lokal mässa, där kunderna ansluter direkt med produkter av sin mark.

Varje stadsdel har åtminstone en frukt varje vecka och grönsaksmarknaden, där kunderna lunka längs gångarna välja de allra finaste råvarorna till rimliga priser, smaka läckra prover och chatta glatt med andra lokalbefolkningen och köpmän.

Vardagliga aktiviteter och rutiner har också bestämts och påverkas av den karakteristiska carioca synkretism - Vissa tidsfördriv går tillbaka till början av inhemska civilisationer, medan andra aktiviteter, vanor och livsmedel härrör från europeiska bosättare och afro-brasilianska befolkningen.

Fiskesamhällen har funnits sedan tidigare portugisiska koloniseringen av Brasilien, medan det viktiga kampsporten "capoeira" och många andliga anknytningar har sitt ursprung i afrikanska traditioner.

På samma sätt har Rio de Janeiro en stor mängd traditionella nationella köket med rötter i en mängd olika kulturella bakgrunder.


Regeringen arbetar aktivt för att underlätta cariocas starka relation med sin omgivning, och se till att kulturarvet bevaras - både utbildningskampanjer och modern infrastruktur är en del av de insatser som syftar till att förbättra och främja en hälsosam livsstil.


Under de senaste åren, har offentliga institutioner genomfört en kreativ mängd olika program för att öka medvetenheten, motivationen att främja hälsosamma och positiva livsstilsval.

Livsstil är resultatet av många samstämmiga faktorer, inklusive hälsosamma livsmedelskonsumtion, släppte den nationella regeringen en uppsättning kostråd, erbjuder salvia råd om vad du ska äta, det bästa sättet att förbereda rätter, och hur man bäst njuta av det.

Riktlinjerna förespråkar användning av naturliga ingredienser, undvikande av industriell bearbetning och odling av en gemensam matkultur, där familjer köpa, laga mat och njuta av mat tillsammans - denna innovativa tillvägagångssätt oupplösligt förbunden livsstil med kost och hälsosamt liv, en hörnsten i carioca livsstil.

Rio de Janeiro delstatsregeringen sponsrar rutinmässigt reklamkampanjer, samt en mängd gratis utomhus gym och storskaliga tävlingar och aktiviteter över staden, betonar brett utbud av vackra naturområden och konstgjorda strukturer fritt tillgängliga för alla cariocas.

Imponerande stadsomfattande cykelvägar har byggts, liksom nya skate parker, att demokratisera tillgången till offentliga utrymmen och främja olika friskvårdsaktiviteter - de flesta stränder är Rio de Janeiro är utrustade med små gym gratis att använda, medan många distrikt över staden är hem till offentliga och moderna frilufts gym för äldre.

Lägga till till staden sponsrade cykelvägar, har privata företag gjort tillgängliga offentliga cyklar som kan hyras och somnade mycket lätt över Rio de Janeiro, ytterligare främja aktiv livsstil och demokratiseringen av utrymmen.

Ett antal oberoende företag erbjuder klasser och gruppaktiviteter, medveten om cariocas önskan att engagera sig med sin omgivning och dela sina erfarenheter med varandra.

Dans, musik, matlagning, kampsport och surflektioner fungera som ett sätt att utnyttja en rik och levande historia och lägga till personliga repertoarer.

Stadens strålande naturliga erbjudanden, tillsammans med sin ständiga inflödet av praxis från hela världen, har bildat en rik väv av kulturella traditioner och identiteter; tillåter ett brett utbud av carioca livsstil som, medan synes olika, alla fira kärlek till livet och vikten av andra.