Historia

Rio de Janeiro historia är djupt rik, varierad och mångkulturell - I LOVE RIO ser i den tidiga utvecklingen av ritualer och rutiner, ankomsten av livsmedel och stilar från hela världen, och födelsen av stadens landmärken.


Det ger fascinerande information om utvecklingen av stadsdelar, ursprung festivaler, fester, genrer, tv-program och mode, liksom suggestiva ögonblicksbilder av det förflutna, från de gamla kaffeplantagerna i 19th century, den musikaliska framträdandet av 1970-talet och 80-talet, och festligheterna i början av 20-talet.


Rio de Janeiro foton

RIO underbara stad


Rio de Janeiro är en av de mest eklektiska metropoler i världen - en stor och unik mosaik, som består av ett brett spektrum av sociala, kulturella och fysiska landskap. Förstå stadens förflutna är avgörande för att förstå sin exceptionella och mångfacetterade samtida identitet.

Rio historia följer en fascinerande bana: allt från tidiga inhemska befolkningen till portugisiska kolonialväldet, och från en monarki till republik, och även en militärdiktatur. Under hela dess olika viktiga epoker, har staden genererat vackra arkitektur, konst, kultur, musik, mat och en levande själ.

Rio havs port gjorde det ett område av stor strategisk betydelse i handeln med socker, guld och kaffe och staten var därmed gjort huvudstaden i det land år 1763 - en titel som den behöll på och av under nästan två hundra år. Hamnens position och stadens roll som kapital är allmänt anses vara två av de viktigaste faktorerna i expansion och utveckling av något osannolikt sumpiga och bergiga regionen.

Den geografiska utveckling Rio präglas av en förlängning ut från historiska centrum och utveckling av tre omgivande områdena: handelsinriktade norra zonen, posh och turistiska södra zonen, och den nyligen utvecklade och moderna Västra zonen.

Regionen kallas Brasilien beboddes för tusentals år av ursprungsbefolkningen som av vissa konton nådde Amerika från Asien, landvägen över Alaska eller sjövägen längs Stilla havet. Dessa seminomadstammar levde som invandrar jägare-samlare, och aldrig utvecklade skriftliga register eller monumentala arkitektur, alltså inte mycket är känt om deras historia. Till denna dag, många platser i Rio de Janeiro-området fortfarande namnges med inhemska ord - den berömda stranden "Ipanema" är ett exempel, med "Ipanema" som betyder "dåliga vatten," troligen med hänvisning till fiske. Själva ordet "carioca," som används idag för att indikera invånarna i staden Rio de Janeiro, kommer från den inhemska ordet kari "oca" betyder "vita huset" eller "hus av den vita mannen."


Området där staden står "upptäcktes" på 1 JANUARI 1502 under en portugisisk expedition ledd av Gaspar de Lemos, som trodde han hade nått mynningen av en stor flod, och döpte staden "River januari" i enlighet.


År 1565 den portugisiska general Estacio de Sá officiellt grundade staden i ett försök att driva ut fransmännen som hade kämpat för att ta kontroll över området i 10 år: han kallade stadens São Sebastião do Rio de Janeiro, "och fram till sjutton talet staden hette just "São Sebastião."

Fransmännen var framgångsrikt utvisade två år senare men fortsatte att kämpa för dominans för följande femtio åren. Kusten runt Rio de Janeiro lockade portugisiska och franska kolonisatörerna på grund av den lönsamma handeln med Brasilien trä och socker, som skulle kunna genomföras genom hamnen.

I den 17: e talet staden var fortfarande tätt befolkat av inhemska indios. I själva verket, med 1660, var det hem till en imponerande 6000 inhemska Indios, jämfört med bara 750 portugisiska och 100 afrikaner. I slutet av 17: e och början av 18th Century, blev staden den huvudsakliga handels poäng för slavar, samt guld och ädelstenar minerade i grann delstaten Minas Gerais, och av denna anledning år 1763 den offentliga sektorns överfördes från staden Salvador i nordöstra Brasilien till Rio de Janeiro, vilket gör staden huvudstad i staten.


Under hela den portugisiska kolonialtiden, mellan 1763 och 1822, Rio de Janeiro var huvudstad i Brasilien. Under denna period, bland annat på grund av sin status som huvudstad, och delvis för att vara en viktig centrum för handel, lockade Rio människor från många delar av världen. Invandrare från olika delar av Europa, Asien och Mellanöstern etablerade verksamhet i staden och i dess omgivningar, som ger ursprungskulturen assimilering som fortfarande nu är kännetecknande för Rio.


I slutet av 18th Century, en ekonomisk kris drabbade staden, som andra länder i Sydamerika konkurrerade med Brasilien i produktionen av sockerrör. De förändrade tidvatten och förmögenheter skulle förvandla Rio de Janeiro avsevärt under det följande århundradet.

På grund av Napoleons pågående kriget med Portugal tillbaka i Europa, blev Rio de Janeiro den tillfälliga Portugals huvudstad mellan 1808 och 1821, och det var vid denna tid som det kungliga hovet överfördes till Rio ombord på 40 fartyg. Den portugisiska kungafamiljen anlände i Rio 1808, vilket tillsammans 20.000 medlemmar i den portugisiska domstolen, liksom raffinerade arkitektoniska standarder, konstnärer, flitig, och akademiker, och önskan för kyrkor och moderna diplomatiska metoder.

Rio blev huvudstad i den brasilianska väldet 1822, ytterligare utöka handel och handel med Europa och resten av världen. Under denna period, vars huvudsakliga verksamhet består i huvudstaden var produktionen av kaffe, vilket leder till skapandet av olika gårdar och byggandet av många herrgårdar fortfarande existerar.


Kaffeproduktionen ökade kraftigt ekonomin och handeln, och blev senare en av de viktigaste export av Rio de Janeiro, göra kaffe populär i alla hörn av världen på en aldrig tidigare skådad omfattning.


År 1822, kriget brasilianska självständighet började, och Rio de Janeiro blev huvudstad i den nya och oberoende monarki. Senare, förblev staden som huvudstad i riket i Brasilien till 1889, och slutligen under de republikanska år i Brasilien fram till 1960, då kapitalet överfördes till Brasília.

Under hela sin historia, Rio de Janeiro var hjärtat av starka och innovativa politiska och intellektuella strömningar som ledde till avskaffandet av slaveriet 1888 och bildandet av en republik år 1889.

Med nedgången av slavarbete avgörande för kaffe och sockerrörsplantager, staden började ta emot ett stort antal europeiska invandrare och före detta slavar, lockade av potentialen för betalt arbete och mellan 1872 och 1890 befolkningen fördubblats. Denna demografiska explosion orsakade en bostadskris som funnits sedan mitten av artonhundratalet, och otrygga bostäder bosättningar började växa fram ovanpå stadens kullar: dessa bosättningar som senare kom att kallas "favelas," numera berömda över hela världen på grund av deras karakteristiska utseende och deras viktiga kulturella insatser som musikgenre "samba" och utvecklingen av den spektakulära karnevals lag som paraden varje år i staden.

Vid 1890 bodde omkring en miljon människor i staden, med omkring en fjärdedel vara invandrare - detta utöver före detta slavar från kaffe och sockerplantager frigörs 1888 genom ett dekret av prinsessan Isabel.

I början av 20th Century borgmästare Pereira Passos genomförde omfattande reformer bred för att den urbana strukturen i staden, bygga vägar, breda avenyer och moderna byggnader, samt ge asfaltbeläggning till centrum och omgivande distrikt. Infrastrukturen modellerades på parisisk arkitektur av tiden, och anses vara några av de viktigaste och mest inflytelserika arbete ha ägt rum i Rio de Janeiro historia. Detta är när begreppen Cidade maravilhosa "eller" underbar stad ", är född och alltid inristad i stadens själ och identitet.

Vid denna tid stadens hjärta låg i centrum, avgränsas på ena sidan av den havsvik, medan interiören befolkades av små kolonilotter och gårdar. Med ankomsten av el i slutet av 20-talet, började den demografiska förändras och spårvägar möjligt för människor att leva på ett betydande avstånd från sin arbetsplats, utvidga stadens gränser. Den gamla staden, nära till havet, förvandlades till "Centro" (Center) - region för handel och affärer, medan bostadsstadsstrukturen utökas ut längs kusten och inåt för att bilda norra zonen. Expansion var tvungen att manövrera runt den speciella topografin av staden, där bergen är huggen igenom av dalar och kantas av stränder.


Mellan 1920 och och sen 1950 Rio de Janeiro blev mycket populär med high-end besökare och internationella kändisar - det var under denna period, 1923, att den berömda Copacabana Palace Hotel invigdes, och berömda filmer filmades.


Från och med 1930-talet ocean-front distrikt i Copacabana, Ipanema och Leblon, som tidigare uppfattas som exotiska strand destinationer, blev mycket uppskattad bostadslägen, tack vare öppnandet av tunnlarna, och ankomsten av spårvagnslinjer.

Litteratur av tiden prisade hälsa och sociala förmåner i kust luft och havsbad och stranden och kust liv blev den nya trenden - märket av förfining och elit fritid. Södra zonen kom att ses som det kulturella hjärtat av staden, hem till stora hotell, raffinerade restauranger, biografer, klubbar och teatrar. Den musikaliska genren "Bossa Nova" föddes i dessa områden och blommade på 1960-talet, 70-talet. och 80-talet.


År 1960 var den federala huvudstaden överförs från Rio till Brasilia, stimulera staden att hitta en ny identitet som fokuserar på att vara den kulturella huvudstaden i Brasilien.


Skapandet av tunnlar och vägar öppnade också den västra kuststräckan upp till intensiv utveckling. Under 1970-talet i området bevittnade en kraftigt accelererad urbaniseringsprocessen, vilket gör att stora delar av den rika befolkningen att flytta till stadsdelen Barra da Tijuca och få mer västerut till Recreio dos Bandeirantes, hem till spektakulära parker och stränder. Stora hus, lägenheter, köpcentra och herrgårdar började befolka västra landskap, som ger upphov till de mest nutida distrikt i staden.

Från och med 1990-talet, har kommunala befogenheter kontinuerligt stimuleras stadsövergripande utveckling, fullt mobilisera den urbana och ekologisk potential i staden, och främja kultur, fritid och idrottsaktiviteter. Stränderna har förvandlats till fritidsutrymmen för sport och aktiviteter såsom musikframträdanden och utställningar, medan museer och konstgallerier har vitaliserat och utvecklats över staden. Den allmänna och kulturella vitalisering av staden ingår värd viktiga sportevenemang, som FIFA World Cup 2014.

En viktiga milstolpar i stadens historia började 2008 med genomförandet av lugnande polisenheter i flera favelas över Rio de Janeiro: dessa krafter kraftigt reducerade nivåer av brott vilket gör staden mycket säkrare för att leva, besöka och göra affärer, stimulera en ny period av tillväxt och utveckling och lyfta fram Rio nya och prestigefyllda roll på världens scen.

Rio de Janeiro kultur präglas av sina inhemska början, arvet från kolonisationen viktiga influenser från ett brett utbud av internationella kulturer, och den geografiska placeringen av staden - hamnen, berg och stränder. Stadens unika historia har skulpterat det till en verkligt organisk enhet och en levande lekplats av kulturer och idéer.